Amiket most leírok, azok az én saját tapasztalataim. Amikor az első macskát megkaptam, nem tudtam milyen is valójában egy Szfinx. Bár másfajta macskám sem volt soha, mert allergiás vagyok az állat szőrre. Ezeket a cicákat, a szőr allergiások is tarthatják. Csak az első 1-2 nap volt nehéz.

Nem csak hogy velünk, de a kutyámmal is megkellett barátkoznia. Öt nap mulva, már napközben együtt aludtak. Persze csak nappal, mert éjszaka velünk egy ágyban. A mai napig köztünk alszik, most már az összes cica. Egyáltalán nem bánom, imádom őket. A párom az elején nem így volt velük, ma már megszokta. Nagyon jól kijönnek akármilyen másik állattal is, legyen az kutya, nyuszi vagy egy másik fajta cica. Szeretik a gyerekeket, hagyják magukat nyúzni, szeretgetni. Mindig a gazdi közelében akarnak lenni. Nagyon okosak, könnyen taníthatóak. A meleget megtalálják a lakásban, pl.: radiátor, takaró alatt vagy a szekrénybe bújva. Ha mégis fázna,egy pólót nyugodtan rálehet adni.Nem betegesebb -a közhiedelemmel ellentétben-, mint akármelyik másik fajta cica.

 

GONDOZÁS:

Csak minőségi tápot adok nekik. A száraztáp mindig előttük van. Néha kapnak túrót, sajtot, csirkét,halat,nyers húst. Nagyon gyors az anyagcseréjük.

Szeretnek fürödni. A kádban, az előre megengedett vízben fürdetem őket, mert nagyon nem szeretik, ha hallják a csapból jövő víz hangját. Hetente egyszer, ph semleges intim mosakodóval. A fülüket is hetente tisztítom, mert az nagyon koszos tud lenni. A körmüket kéthetente vágom. A szemüket minden nap letisztítom. Testápolót nem szabad használni, mert eltömíti a pórusokat. Szóval igényelnek egy kis gondozást, de nagyon nagy előnyük, hogy nem hullajtják szőrüket. Nagyon szeretnek fára mászni, én nyáron pórázon naponta kiviszem őket a kertbe. Szeretnek napozni, télen a radiátorról el sem mozdulnak. Ja és nagyon embercentrikusak.

A SZFINXEKET SOHA NE TARTSUK EGY KETRECBE, VAGY SUFNIBA ELZÁRVA!